Teeltontwikkeling Waarnemingsvelden

Bijwerking van de cartografie van de waarnemingsvelden

cartography 160412Ondanks de relatief lage temperaturen, hebben de velden gezaaid rond 20 maart en opgevolgd door onze waarnemers, opkomsten tot 95%. Momenteel zijn de temperaturen vrij mild en in de buurt van het normale, wat de opkomst zou moeten versnellen.
Ter herhaling, deze gegevens zijn beschikbaar op de kaart met de verschillende waarnemingsvelden, deze worden regelmatig bijgewerkt dankzij de informatie van de waarnemers.
De informatie uit dit netwerk van waarnemingsvelden voorziet de Waarschuwingsdienst van het KBIVB van informatie. Nieuwe kandidaat waarnemers zijn altijd welkom. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@kbivb.be.
In aanvulling op de wekelijkse waarnemingen in de proefpercelen van het KBIVB, bedoeld om de evolutie van de teelt en eventueel ook deze van ziekten en plagen zo goed mogelijk op te volgen, doet het KBIVB elk jaar beroep op externe waarnemers(sters) om het netwerk van waarnemingen in de bieten en/of cichorei uit te breiden. De gevraagde waarnemingen zijn heel eenvoudig, maar moeten wekelijks uitgevoerd worden, vanaf de opkomst tot eind augustus/begin september.