Onkruid

Spuitschade door productiefout Cameleon Plus – Beta Team

spuitschadeOp dinsdag 28 april meldden we u dat er in de regio Ronse – Beert velden gesignaleerd werden waar bieten wit verkleuren en een vervorming vertonen die niet gerelateerd is aan het gebruik van Centium. De oorzaak hiervan werd onderzocht.

Hieruit blijkt dat er een productiefout is opgetreden voor de producten Cameleon Plus (971 P/P) en Beta Team (9205 P/B). Deze foutieve producten hebben lotnummer BX-241-F. Deze producten bevatten 8 g/l diflufenican, een graanherbicide. Dit veroorzaakt gewasschade in de biet. Deze vaststelling werd ook bevestigd door ontleding van bieten uit getroffen percelen. Indien u nog over deze producten beschikt in uw fytolokaal gebruik ze niet!

Indien u één van beide producten hebt toegepast en/of u ziet gewasschade zoals hierboven op de foto neem dan contact op met uw fytohandelaar of met het UPL Benelux hoofdkantoor in Nederland (0031/ 162 431 931). Deze mensen zullen u verder helpen bij het vaststellen van de schade en de verdere afhandeling van het schadegeval en zullen perceel per perceel evalueren wat de mogelijkheden zijn.

Oorspronkelijk werd gedacht aan de mogelijke contaminatie van een lot ‘Goltix’. Ontledingen hebben uitgewezen dat dit niet het geval is.