Bewaring Bieten Plantenbescherming

Emissiereductieplannen voor dimethenamide-P en S-metolachlor

Gebruik van Frontier

De aanbevolen dosis van Frontier is 0,4 tot 0,5l/ha in het 4-6 bladstadium van de biet en 0,5l/ha wanneer de biet 6 bladeren of meer heeft.

De actieve stof van Frontier Elite, dimethenamid-P, is beperkt tot 1000 g/ha per 12 maanden. Het is ook opgenomen in het emissiereductieplan (ERP) na controle van de kwaliteit van het oppervlaktewater.

De bufferzone voor Frontier is minimaal 5 m met een 75% antidrifttechniek, wat verplicht is in Vlaanderen. Deze maatregel is geïmplementeerd als onderdeel van deze ‘ERP’. Er wordt ook aanvullende informatie gegeven op de etiketten van producten die deze werkzame stof bevatten. Deze zijn te vinden in het artikel op Fytoweb (Klik hier).

Gebruik van Dual Gold

De aanbevolen dosering voor Dual Gold is 0,3 tot 0,5l in het 4-6 bladstadium van de biet en 0,5 tot 0,65 l/ha wanneer de biet 6 of meer bladeren heeft. Het gebruik is beperkt tot 1,3l/ha per 12 maanden.

Ter herinnering, Dual Gold kan worden gebruikt tot 23 juli 2024.

S-metolachloor, de werkzame stof in Dual Gold, is ook opgenomen in het emissiereductieplan. Alle hieruit voortvloeiende maatregelen zijn beschikbaar op de Fytoweb website (Klik hier).