Bieten Onkruid

Behandel opnieuw na 6-8 dagen!

De weersomstandigheden zijn ideaal voor een goede werking van de onkruidbestrijding, maar ook voor een snelle opkomst en ontwikkeling van de onkruiden.

Onkruiden moeten behandeld worden zodra ze zichtbaar zijn, soms al minder dan 10 dagen na de zaai.

Een eerste behandeling FAR1 met ‘Betanal’ 0,6-0,8 L/ha (fenmedifam), ‘Tramat’ 0,2 L/ha (ethofumesaat), ‘Goltix’ 0,5 L/ha (metamitron) en 0,5 l/ha olie kan al voor de definitieve veldopkomst.

Behandel een tweede maal na maximum 8 dagen terug, en pas indien nodig de FAR2 aan de aanwezige onkruiden aan. Bij aanwezigheid van hondspeterselie kan ‘Goltix’ vervangen worden door Kezuro of Goltix Queen (0,75 l/ha).

Vanaf FAR2 (2de behandeling) en een homogene veldopkomst kan er aan het basismengsel, in aanwezigheid van varkensgras, uitstaande melde en hondspeterselie, 20g Safari toegevoegd worden; in aanwezigheid van melganzevoet, zwaluwtong en bingelkruid kan vanaf het 2-bladstadium van de bieten 30cc ‘Centium’ (clomazone) toegepast worden. In aanwezigheid van uitstaande melde kan lenacil (‘Venzar’) aan max. 80 g a.s./ha toegevoegd worden. Meng nooit lenacile en clomazone.

Een overzicht van de toegelaten herbiciden vind je HIER terug via onze website of op fytoweb.