Bieten

75ste IIRB Congres, Brussel 16-17/02/2016 : deelname van het KBIVB

IIRBHet “Institut International de Recherches Betteravières” (IIRB) heeft zijn 75ste Congres gehouden te Brussel op 16-17/02. Er werden talrijke wetenschappelijke papers gebracht, mondeling of in de vorm van posters.
Het KBIVB had de gelegenheid om twee onderwerpen mondeling te presenteren. Eén presentatie ging over het onderzoek naar nematoden, in het kader van een COBRI project uitgevoerd met het IRS, NBR en IfZ (klik HIER). De andere handelde over de bewaring van bieten, in samenwerking met de Werkgroep « Beet Quality & Storage » van het IIRB (klik HIER).
Het KBIVB heeft er ook twee posters voorgesteld. Een eerste over de resultaten van de proeven over vroege uitzaai (klik HIER). Een andere over het verbeteren van de proefmethode om het vermogen van rassen voor langdurige bewaring te onderzoeken (klik HIER). Een derde poster werd voorgesteld door de UCL-Agronomie, in samenwerking met het KBIVB. Deze poster gaat over de studie van het verschil in wortelgestel tussen een RT ras en een RT-NT ras (klik HIER).