Cichorei

Van cichoreiwortel tot inuline en oligofructose: wat kunnen we ermee?

(Bietplanter december 2015)

fragment uit het artikel verschenen in ‘het Speciaal Nummer van de Bietplanter’ van december 2015

Cichoreitelers kennen de wortels maar al te goed. Jaarlijks besteden zij veel aandacht aan deze veeleisende teelt op hun bedrijf. Eenmaal gerooid doet ook de verwerkende industrie er alles aan om de wortels zo snel mogelijk te verwerken in de fabriek, hierdoor kan men inuline van hoge kwaliteit bekomen. Maar wat betekent dit nu, wat is inuline van een goede kwaliteit, wat doen we met deze inuline en zijn aanverwante producten? Dit zijn vaak gehoorde vragen onder landbouwers. Dit artikel geeft meer duiding over waar die gedeelde inspanningen toe leiden. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de verwerkende industrie in België namelijk: Beneo-Orafti en Cosucra Groupe Warcoing S.A.

Auteur: Barbara Manderyck


Het volledige artikel met cijfermateriaal kan je hier downloaden: